Vilka är de bästa knepen för att göra loppisfynd

Finns det något roligare än att springa runt bland olika loppisar och leta efter de perfekta attiraljerna? Pryttlar och grunkor eller prydnadssaker och gamla unika kläder? Men hur gör du egentligen de där loppisfyndet som är alla loppisälskare är ute efter? Läs vidare så ger vi dig lite tips inför ditt nästa loppisbesök. 

Tips och råd inför loppisrundan

På loppisar och second hand-butiker kan du ofta hitta allt från husgeråd som bestick, glas, kastruller, krukor och dylikt till större möbler eller lampor och speglar. Många intensiva loppisbesökare drömmer om det där stora fyndet. Kanske i ekonomiskt värde eller i affektionsvärde. Vilket av alternativen det än är som lockar så finns det några knep att ta till när du ska ge dig iväg ut på loppisrundan.

Var först – och var förberedd

Se alltid till att vara först på plats – gärna innan öppning. Det gäller speciellt lite större second hand-butiker som ofta fyller på affären innan öppning. Det är då alla nya prylar har plockats fram och är du först på plats säger det sig själv att du har ganska stor chans att hitta de där unika sakerna först av alla. 

Ta med kontanter, alla loppisar tar inte kort eller Swish, så var förberedd med kontanter så att du inte behöver lämna dina nyfunna saker för att åka och ta ut pengar. Det är också bra att vara föreberdd med exempelvis en lista där du skrivit upp en prioordning på vad du behöver och vill kolla efter först. Är det vintagekläder, porslin, möbler eller lampor i retrostil? 

Tänk igenom dina köp

Även om det är bra att delvis gå på känsla är det också viktigt att inte bara gå på känsla. Det är lätt att du dras med när det är billigt och mycket saker runt omkring dig. Ta ett extra varv i hjärnkontoret innan du går till kassan med dina fynd; behöver jag det här? Är det viktigt? Kommer jag att använda det? Det är några frågor du kan ställa dig innan du betalar. Känslan av att komma hem med riktigt bra loppisfynd är svårslagen.