inredningstips

Inredningstips: Undvik dessa missar

Att sätta egen prägel på inredningen i sitt hem är en viktig del av vår integritet. Det finns inga rätt eller fel när det gäller smak eller stil, däremot finns det nästan alltid utrymme för att få ut mer av de möbler och detaljer man använder sig av. Här kan du läsa mer om inredningstips gällande vanliga misstag som begås när man inreder. 

1. Ett hett inredningstips är belysning

Att lägga krut på belysning är ett av de bästa inredningstipsen som finns. Ljuset i ett rum är det som avgör stämningen och känslan som rummet förmedlar. Du vill undvika att ha för lite belysning vilket ger ett nedslaget och oengagerat intryck för de som besöker dig. Försök att portionera dina ljuskällor strategiskt över din boendeyta så att det inte blir för stor skillnad i ljus mellan olika ytor och rum. 

2. Köp inte all inredning från samma företag

Du vill inte vara opersonlig i din inredning, därför ger en mix av olika märken och möbelföretag ett mer personligt intryck. Du kan genom varumärkena du köper skapa en känsla av vilka olika typer av stilar på möbler som är dina favoriter och plocka ut guldkornen från flera företag. 

3. Övermöblering

Det är viktigt att hitta balansen mellan för lite och för mycket möbler. Du vill inte att ditt möblemang ska kännas slarvigt och att en känsla av att något “saknas” ska infinna sig. Däremot är det lätt att kompensera med möbler och på så sätt övermöblera ditt hem. En fingervisning för om ett rum är övermöblerat är ifall det inte är lätt att röra sig i rummet obehindrat utan att behöva justera sin riktning för att inte gå in i en möbel. 

4. Möblering längs väggar

Att inte möblera längs väggar ett tips vi ger till de som har möjligheten till att undvika väggarna. Beroende på hur mycket yta du har att arbeta med så är det alltid fördelaktigt att inte ställa upp möblerna längs väggarna då detta lätt kan skapa en känsla av ett tomt golv i mitten av rummet. 

5. Ha en röd tråd i dina färgval

När du står inför utmaningen att inreda ett hem eller ett enskilt rum så bör du alltid ha en utgångspunkt. En vanlig utgångspunkt är tapeterna som skapar en grund för i vilken färgnyans möblerna ska gå i. Du kan givetvis göra i omvänd ordning och ha en möbel som sätter grunden för i vilken färg tapeterna och resten av möblerna ska gå i. Det viktigaste är att det inte “spretar” för mycket i rummet med för många olika färger. Enskilda delar i ett rum kan fungera som brytpunkter men helheten ska helst gå i samma nyans.