garageport

Tips att tänka på när du ska köpa garageport

När man ska köpa en garageport finns det mycket att tänka på. Nedan skriver vi om viktiga tips som du kan tänka på när du ska köpa en port till ditt garage. För att ditt köp av garageport skall bli så bra som möjligt är det viktigt att du väljer rätt port för dina behov. Det är en produkt som kostar lite mer och då vill man försäkra sig om att köpet och valet av garageport blir rätt. I den här texten kommer vi att underlätta ditt val av garageport.

Välj garageport med omsorg

Garageporten är en viktig och stor del av huset av flera anledningar. Framförallt ur ett designperspektiv då en port till ditt garage kan påverka hela utseendet på ditt garage eller husbyggnaden. Av den anledningen kan det vara bra att veta vad man behöver för typ av garageport där både funktionalitet och utseende matchar dina behov. Vilken typ av garageport man ska välja är helt individuellt och det handlar om stil, val av material och vilken funktion man är ute efter.

Välj rätt storlek

Garageportar tillverkas i de vanliga standardmåtten. Trots det kan du måttanpassa din garageport och hitta speciella storlekar till exempelvis större garage som verkstäder eller lagerlokaler. Är man på jakt efter en garageport som inte finns bland de vanligare modellerna får man räkna med längre leveranstider. Innan du väl börjar leta efter en garageport, var noggrann med att mäta ut rätt dimensioner för att slippa behöva skicka tillbaka porten.

Val av port till ditt garage

När man vill välja rätt typ av garageport är det viktigt att känna till de olika varianterna. På så vis kan du enklare identifiera dina behov. Nedan beskriver vi de olika varianterna av garageport för att underlätta ditt val. De vanligaste typerna är vipportar, vikportar, skjutportar och slagportar.

Takskjutport

En praktisk port som passar utmärkt om man har högt i tak och behöver plats framför garageporten. Porten kan enkelt fällas ner genom ett handtag. Portens anordning är det som tar plats i taket med bland annat skenor vars syfte är att hålla konstruktionen uppe och stabil.

Vikport

En vikport liknar en skjutport men får inte blandas ihop. Det innebär bland annat att den inte tar alls  mycket plats. Porten är upphängd med rejäla och starka fjädrar och öppnas med ett handtag som finns mitt på garageporten. Portens konstruktion möjliggör att den viks inåt och är enkel att dra upp. Porten väger inte mycket och är enkel att hantera vilket är en fördel.

Vipport

Vipporten är en klassiker. Den kräver dock en del utrymme ovanför garageporten när den skall monteras. Porten lyfts upp i sin hela längd och skjuts sedermera in under taket. Kom ihåg att förvaringsutrymmet i taket försvinner på grund av garageportens upphängning. En stor fördel med vipporten är att den är lätt att använda och passar samtliga personer i hushållet.

Att tänka på

När du är på banan att köpa en garageport så är det viktigt att jämföra priser. Detta görs för att du inte ska spendera mer pengar än du behöver. Genom att hitta leverantörer online kan du enkelt jämföra priser. Det finns även tjänster online i form av webbplatser där du enkelt kan jämföra priser. Kom dock ihåg att den billigaste garageporten inte är det sämsta valet och den dyraste porten behöver inte vara det bästa alternativet. Ett givande tips är att läsa på om de olika varumärken för att sedan välja sin port.