lastväxlarflak

Vad är ett lastväxlarflak och vad kostar det?

Lastväxlarflak har flera olika betydelser, men i grunden är det ett samlingsbegrepp för olika varianter av efterfordon som kan monteras på en lastbil. Anledningen till varför man använder lastväxlarflak beror på vilka behov man har. Lastväxlaren möjliggör att ena dagen transportera schaktmassor och nästa dag transportera sopor och tredje dagen maskintransporter. Med andra ord är lastväxlarflak mycket användbart för ens verksamhet då det kan användas för flera olika ändamål.

De vanligaste modellerna av lastväxlarflak

Som tidigare nämnt har lastväxlare en rad olika användningsområden. För att sätta begreppet i kontext nämner vi de vanligaste modellerna nedan:

  • Schaktflak, grusflak och bergflak för transporter av material
  • Maskinflak för transport av maskiner och styckegods
  • Containerflak för byggavfall, skrot och järn, sopor och spannmål
  • Aluminiumflak för transport av material, styckegods och maskintransporter

Krav på lastväxlare i Sverige

Tillverkare av lastväxlarflak i Sverige har krav på sig att utgå och förhålla sig till Svenska standard med benämningen “SS3021”. Innebörden av denna standarden är att samtliga flak som tillverkas, ska möta enlighet med den senaste reviderade upplagan av “SS3021”. Anledningen till att standarden finns är för att tillverkare av lastväxlare ska följa samma regelverk och samtidigt förenkla tillämpningen i verkligheten.

Vad kostar det?

Allt beror på vilken produkt du väljer att köpa. Olika lastväxlare är lämpade för olika behov och priserna kan variera kraftig. Allt beror helt enkelt på vilken typ av produkt du eller ni har tänkt att införskaffa. Givetvis finns det begagnade lastväxlarflak som kan vara en bra lösning. Oavsett vad är det ett pris som är högt och det kommer med största sannolikhet sätta ett spår i din plånbok. Summan kan hamna på fyrtio tusen kronor och uppåt.

Viktigt att tänka på när man köper lastväxlarflak

När man köper lastväxlarflak finns det en hel del att tänka på. Framförallt handlar det om att köpa en produkt som matchar och täcker ens behov. Av den anledningen bör man noggrant planera sitt köp av lastväxlare. På så vis kan du enkelt identifiera ditt behov. Känner man att det inte räcker till kan man allt ringa och be om rådgivning av en återförsäljare. Utöver att identifiera behov vill man alltid köpa en produkt som håller hög kvalitet. Detta görs enklast genom att läsa på om bolaget man vill köpa sin lastväxlare från. Finns det recensioner på sociala medier eller Trustpilot är det till stor rekommendation att läsa detta. Det blir då enklare att skapa sig en uppfattning om både produkt och företag.