Träningsredskap för att träna hemma

Träning hemma: 10 träningsredskap du bör skaffa

Att träna hemma istället för att gå till ett gym eller en träningslokal har fått ett rejält uppsving i samband med senaste årens restriktioner. Oavsett vad som är anledningen till att man inte vill eller kan lämna hemmet för att träna ska det inte behöva innebära att man ska behöva dra ner på träningskvalitén. Vi kommer nu lista 10 träningsredskap som gör att du kan genomföra en högkvalitativ träning på hemmaplan. 

1. Kettlebell

Kettlebellen är ett träningsredskap som är mycket populärt i de flesta olika träningslokaler på grund av sin mångsidighet. Några av basövningarna som du kan använda kettlebell till är; marklyft, squats och axelpress.

kettlebells

2. Träningsmatta 

Ett kompatibelt underlag för träning kan vara svårt att hitta i sitt eget hem, därför är en träningsmatta ett perfekt träningsredskap att ha hemma. Träningsmattan ger dig ett stabilt underlag och besparar även ditt golv eventuella märken från träningen. 

Träningsmatta

3. Balansplatta 

En balansplatta är ett träningsredskap som man kan använda i många olika svårighetsgrader av sin träning. Allt från att göra balansövningar på avancerade vis till att vända “upp-och-ner” på plattan och göra klassiska situps med rumpan placerad på den mjuka delen av balansplattan. 

Balansplatta

4. Medicinboll 

Om man vill göra träningen på hemmaplan tillsammans med någon annan är medicinbollen ett perfekt träningsredskap att använda för att kastas till varandra i olika kombinationer. Medicinbollen fungerar givetvis lika bra att använda för individuell träning i både statisk och rörlig träning. 

medicinboll

5. Hopprep 

Ett klassiskt träningsredskap som är ett väldigt effektivt redskap för att träna både kondition, koordination och snabbhet är hopprep. Hopprepet är ett av om inte det allra mest prisvärda redskapet man kan införskaffa för att träna kondition på vilken plats som helst. 

Hopprep

6. Hantlar (dumbbells)

Hantlarna är träningsredskapet som kan ge dig ett rejält träningspass för överkroppen utan att behöva en dyr eller osmidig maskin. Hantlar fungerar minst lika bra att använda sig av när man ska träna underkroppen vilket gör det till ett allsidigt träningsredskap. 

Hantlar (dumbbells)

7. Motståndsband

Oavsett vilket syfte man har med sin träning så fyller träningsredskapet motståndsband en funktion. Motståndsband kan fungera i allt från en väldigt tung styrketräning till den mest lätta rehabträningen. 

Motståndsband

8. Viktväst 

En viktväst är det perfekta träningsredskapet att komplettera med om man vill öka svårighetsgraden på sin träning. Viktvästen ger dig mer vikt att bära och på så sätt göra kroppsövningarna än mer utmanande. 

viktväst

9. Parallette

En parallette är ett träningsredskap för dig som antingen vill träna överkroppen med basövningar som dips eller armövningar. Om du är på lite mer avancerad nivå i din träning kan du göra både handstående och coreövningar med hjälp av detta redskap. Saknar en parallette så går det alltid att göra utomhus, som på bilden exempelvis.

parallette utomhus

10. Maghjul/träningshjul 

Om du vill fokusera din träning på core och bålträning är maghjulet ett träningsredskap som passar utmärkt. Det går att använda på olika sätt och i olika svårighetsgrader för att skapa en utmanande träning för bålen.

maghjul även kallat träningshjul