bruna-garageportar

Tips: Förläng livslängden på din garageport

För alla som äger en garageport så är det viktigt att hålla den ren och fräsch. Du kanske frågar varför då? Anledningen är enkel då garageport är en investering som man vill ska hålla i många år framöver. Med hjälp av enkla tillvägagångssätt och medel kan du förlänga livslängden på din garageport. Nedan hittar du värdefulla tips för att förlänga hållbarheten på just din garageport.

Garageport som investering?

Är garageport verkligen en investering? Det korta svaret är ja. Men det finns flertalet anledningar till att köpa garageport och då kan det ses som en bra investering. När du köper en ny port så förhöjer du utseendet på ditt hus och samtidigt får du en ny och fräsch garageport. En modern och högkvalitativ garageport är definitivt en investering, inte bara i din bostad men också i dig själv. Det är en bekväm lösning då de allra flesta garageportar är motordrivna idag. Du slipper med andra ord gå ut ur bilen på kalla morgnar samtidigt som du håller alla dina gods i säkert förvar med en ny garageport.

Förläng livslängden

Att till och från underhålla sin garageport är något som rekommenderas. Det är inte ett stort projekt och tar inte lång tid. Men det kommer att göra stor skillnad för dess livslängd. Vi rekommenderar att minst två gång per år rengöra sin garageport. Glöm inte att använda korrekt rengöringsmedel för att inte skada färgen. Oftast brukar vanligt diskmedel fungera bra men det finns även framtaget rengöringsmedel för exempelvis utomhusmöbler i plast som fungerar bra.

Tvätta din garageport

Ett av de viktigaste och enklaste sätten att underhålla en garageport är att hålla den fri från smuts och skadliga partiklar. I de allra flesta fall räcker det med att torka av garageporten med ljummet vatten och en slät trasa. Om det är väldigt mycket smuts på porten kan mer potent rengöringsmedel vara en effektiv lösning. Det som avgör hur ofta garageporten ska rengöras beror på flera olika faktorer. Det kan bland handla om i vilket område du bor i, om det exempelvis finns mycket trafik i närheten kan porten bli smutsig snabbare. Bor man på västkusten kan man behöva rengöra sin port oftare då det finns mer salt i luften som kan orsaka korrosion. Det rekommenderas att man rengör sin port 1-4 gånger per år.

Miljövänligt rengöringsmedel

Visste du att du kan skapa ditt egna miljövänliga rengöringsmedel? Så här gör du ditt egna rengöringsmedel:

  • Fyll på en behållare (flaska eller hink) med vatten
  • Tillsätt en del ättika med fyra delar vatten
  • Tillsätt några droppar diskmedel eller såpa

Du har nu en helt eget miljövänligt rengöringsmedel som enkelt kan lösa upp fett och annan ingrodd smuts.

Lackbehandling av din port

Om du bor i ett trafikerat område finns risken för att din garageport kan skadas av flygrost. Det som sker är att stoft eller partiklar som innehåller järn sätter sig på din port. Om järnet börjar rosta kan det bli missfärgningar på utsidan av din port. För att förebygga flygrost på din garageport kan du alltid behandla porten med exempelvis bilvax.