Shuffleboard i Jönköping – finns det?

Vill du umgås med vänner och familj på ett avslappnat och roligt sätt? Skapa gemenskap, socialisera men samtidigt tävla? Oavsett ålder och erfarenhet kan shuffleboard vara något för er. Spelet går ut på att du stöter stenar så att de hamnar inom ett specifikt område. Ju närmare kanten du kommer desto högre poäng får du. Stöter man utanför är stenen död. Låter det enkelt? Läs vidare så berättar vi mer och hur du enkelt hittar var du kan spela shuffleboard i Jönköping

Härstammar från England

Shuffleboard härstammar från 1500-talets England men kom till Sverige relativt nyligen. Spelet finns i två olika varianter men den varianten där du använder händer är vanligast ute i krogsvängen. Den andra varianten innebär att du, likt biljard, använder en kö för att stöta iväg puckarna. Den moderna formen av shuffleboard kommer dock från USA och definierades år 1924 men det var omrking 1913 i Florida som shuffleboard först introducerades. Shuffleboard blev snabbt populärt och spreds genom USA i snabb takt. De främsta spelarna genom åren har varit pensionärer men under senare år har fler fått upp ögonen för spelet. 

Regler och antal spelare

Spelplanen är avlång, drygt sju meter lång och har en typ av sand som strös på spelytan. Det ger puckarna möjlighet att lätt glida över spelplanen mot poängområdet. Du spelar en mot en eller lag mot lag, med max fyra personer i varje lag. Först till 15 poäng vinner omgången. Poängen räknar du på ett speciellt sätt – hur du räknar och vilka regler som gäller brukar finnas till hands när du spelar shuffleboard på exempelvis en sportbar eller ett aktivitetscenter. 

Finns shuffleboard i Jönköping?

Så hur gör ni om ni är ni en familj som letar efter en aktivitet som passar hela familjen? Eller kanske ett glatt kompisgäng som ska ses över några glas och vill börja kvällen med lite tävling. Du kanske har ansvar för att  arrangera lite after work med kollegorna? Ja, men då är shuffleboard något som passar er! Men var hittar man shuffleboard i Jönköping? Barer och aktivitetscenter är ganska säkra kort om det är shuffleboard du är ute efter.