Olika faktorer påverkar vilket pris en padelhall får

Padel är en sport vars popularitet har ökat lavinartat de senaste åren. En fluga, trodde många, men trenden är stark och padel verkar vara här för att stanna. Padelbanor och padelhallar poppar upp runt om i Sverige hela tiden. Än verkar inte området vara mättat  eftersom padeltrenden är stark och fler människor upptäcker charmen med sporten. Därför finns också ett behov av att bygga fler padelbanor och padelhallar.

Pris beror på flera faktorer

Den första, och en av de viktigaste, faktorerna när man ska ge sig i något nytt brukar vara prisfrågan. Så vad blir det för pris för en padelhall eller padelbana? Det går inte att svara exakt på vad ett nybygge kan kosta. Allt beror på omständigheter, förutsättningar, behov och önskemål. De allra flesta tänker nog att man vill satsa på högkvalitativa banor med gediget material från en seröst leverantör – och smakar det så kostar det. 

Hålla nere priset – går det?

Det finns vissa saker man kan tänka på för att få ner kostnaderna. Att göra om en befintlig lokal till en padelhall, som till exempel en lagerlokal, kan sänka priset på totalsumman eftersom väggar, tak och golv redan finns. Däremot så är det viktigt att underlaget i en padelhall jämnt och slätt och därför kan man behöva flytspackla innan man anlägger banorna. 

Har man en större budget finns många möjligheter att utöka padelhallen med tillbehör och kvalitativa material. Det finns många tillbehör som ökar priset men som gör padelhallen mer eftertraktad; akustiktak, belysning, bollnät och stora fönsterpartier är några av de tillval och tillbehör som gör padelhallen mer attraktiv. 

Få prisförslag – kontakta en leverantör 

Det går således inte att säga exakt pris för vad en padelhall i slutändan landar på men många företag inom branschen kan ge ett prisförslag när man tillsammans gått igenom behov, önskemål och förutsättningar. Det kan finnas en fördel att använda sig av en leverantör som erbjuder totalentreprenad – oftast känns det även tryggare för beställaren.

Glöm inte bort driftkostnaderna

När padelhallen är klar kommer det givetvis att fortsätta kosta att driva padelhallen. Priset för att bygga padelhallen är den allra största kostnaden i processen men att underhålla en padelhall är naturligtvis inte gratis. Banornas underlag kommer att behöva bytas ut med jämna mellanrum – hur ofta beror på hur bra kvalité på material man har använt sig av. Glasen behöver putsas och sanden ska borstas. Men att ge sig in i padelbranschen och bygga en padelhall är en fortsatt bra framtidsinvestering.