Logistikföretag i Sverige

Logistikföretag i Sverige – 5 största aktörerna

Ett logistikföretag i Sverige är ett företag som sköter lagring och transitering av varor. För att definiera logistik och logistikföretagens arbetsuppgifter kan man förklara det genom att logistik är någon eller flera delar av leveranskedjeprocessen. Delar i denna processen kan innefatta transport av varor, lager, förpackning eller planering av transportkedjan. Vilka logistikföretag är då störst i Sverige? Vi har svaren. 

5. Braganza AB 

Braganza är ett privatägt investeringsbolag som har sitt säte i Sverige och Norge. Utöver detta har Braganza också verksamhet lokaliserad i Spanien och Storbritannien. Braganza bedriver sin verksamhet inom flygresebrabschen, flygindustrin och distribution av turismrelaterade produkter. Braganza AB ägs av Per G. Braathen och omsatte år 2019 cirka svenska 4,3 miljarder kronor. 

4. BDX Företagen AB 

BDX Företagen är ett logistikföretag som tillhandahåller tjänster, produkter eller helhetslösningar för sina kunder inom logistiksektorn. BDX bedriver huvudsaken av sin verksamhet i Norrland där de utifrån sina kunders behov tillhandahåller tjänster och produkter inom logistik, entreprenad och industri. BDX Företagen AB omsatte år 2019 cirka 4,4 miljarder svenska kronor. 

3. DSV Road AB 

DSV är ett globalt transport- och logistikföretag där DSV Road AB är ett dotterbolag till DSV Group AB. Företaget tillhandahåller flertalet olika transportsätt, däribland sjö, flyg, järnväg och vägtransport. DSV erbjuder också flera olika logistiklösningar för sina kunder där lagerhantering, lagerinventering och helhetslösningar för lager är några av dem. DSV Road AB omsatte år 2019 cirka 5,5 miljarder svenska kronor. 

2. DHL Freight (Sweden) AB

DHL är ett globalt transport- och logistikföretag som idag erbjuder både logistik och transportlösningar i över 220 länder runt om i världen. DHL är idag världens största logistikföretag med över 400 000 anställda vilket gör att företaget ser sig själva som frontfigur för att driva hela transport- och logistikbranschen framåt. DHL:s storlek gör också att de erbjuder i stort sett alla olika typer av både logistik och transportlösningar för sina kunder beroende på behov. DHL Freight (Sweden) AB omsatte år 2019 cirka 8 miljarder svenska kronor. 

1. Schenker AB 

Schenker är ett transport- och logistikföretag som har ett transportnätverk som sträcker sig över hela världen. Utöver sina transportlösningar erbjuder Schenker också helhetslösningar för sina kunders logistiska behov. DB Schenker i Sverige är ett dotterbolag till det tyska företaget Deutsche Bahn som sammanlagt jobbar på över 2100 platser runt om i världen och har cirka 74000 anställda. Schenker AB omsatte år 2019 cirka 13 miljarder svenska kronor. 

Vilket logistikföretag i Sverige bör du välja? 

Vi har här listat de 5 logistikföretagen som hade högst omsättning i Sverige under 2019, men vilket företag är egentligen bäst? Det man som kund bör identifiera för att kunna välja vilket företag man ska använda sig av är vilket behov man har. De olika logistikföretagen erbjuder liknande typer av tjänster där det som kund kan vara svårt att särskilja på vad som passar just ens eget behov. Ett hett tips då är att läsa kundrecensioner som kan ge en övergripande bild av vad som är företagets starka och svaga sidor. Recensioner i kombination med att läsa på företagens egna hemsidor bör kunna ge dig som kund tillräckligt med kött på benen för att avgöra om de kan tillmötesgå just dina behov.