laddstation-porsche-offentlig-miljo

Laddstationer 2021 – var hittar jag dem?

Har du ställt om till att köra elektriskt och vill få klarhet i var du kan hitta en laddstation nära dig – oavsett var du befinner dig? Idag följer allt fler med i transformationen mot en fossilfri värld, oavsett om det är genom att ställa om till att köra en el- eller laddhybrid eller genom att bygga upp en hållbar infrastruktur kring elbilsladdning. Tack vare stora som små insatser ser vi idag allt fler elektriska bilar som kör på vägarna och allt fler laddstationer som poppar upp runt om i landet. Vi guidar dig till hur du hittar din närmaste laddstation!

Laddstationer i olika miljöer

Elbilens framfart skapar ett stort behov av att ladda med el. Med ett framtidsorienterat tänk har allt från bostadsrättsföreningar till offentliga aktörer valt att investera i laddstationer för att möta efterfrågan. Inom en snar framtid kommer du som privatperson att kunna ladda med el lika smidigt som med traditionella drivmedel – om inte ännu smidigare. Vi listar några platser som du kan hitta dagens laddstationer på!

Ladda på jobbet

Allt fler företag investerar i elbilsladdning för att skapa mervärde för anställda, kunder och besökare. Genom att installera laddstationer kan företag skapa en klimatsmart kultur som är attraktiv i omvärldens ögon och inte minst för dig som anställd. Utforska möjligheterna att ladda på jobbet och få din arbetsplats att göra en insats för en grönare framtid!

Ladda i bostadsrättsföreningen

Kör du elektriskt och går i tankar på att investera i en ny bostad? Idag erbjuder stora som små bostadsrättsföreningar laddstationer i garage eller närliggande område för att göra föreningen attraktiv för potentiella köpare – en lönsam investering för alla! Som boende i en förening som erbjuder elbilsladdning kan du ladda bilen snabbt och säkert för att alltid starta dagen med fulladdade batterier.

Ladda i offentliga miljöer

Elbilsladdning har blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö. Idag hittar du laddstationer runt om i hela landet – på mackar, köpcentrum, parkeringsplatser, sjukhus. Listan kan göras lång! Värt att tänka på är att kostnaden för att ladda med el på publika laddstationer varierar kraftigt, vilket till stor del beror på att det inte finns någon standardiserad prissättning likt det gör för dagens traditionella drivmedel. Se till att ha full koll på priset innan du börjar ladda – vissa laddstationer tar även en parkeringsavgift utöver den fasta kostnaden per kWh.

Ladda hemma

Allt fler privatpersoner väljer att investera i elbilsladdning till hemmet. För dig som kör en elektrifierad bil är en laddstation till hemmet en lönsam investering på många plan. Utöver snabb och säker laddning för din elbil eller laddhybrid (till skillnad från laddning i ett vanligt vägguttag som generellt inte är optimerat för att ladda med hög effekt) sparar du pengar tack vare laddboxens funktion att tidsstyra laddningen för att ladda när elen är som billigast. Dessutom kan du som privatperson ansöka om “Ladda hemma-stödet” och få tillbaka hälften av kostnaden för laddstation och installation, med ett maxbelopp på upp till 50 000 kronor per person och år. Tryggt, effektivt och lönsamt!

Hitta en laddstation nära dig

Idag kan du snabbt och enkelt hitta en laddstation nära dig genom att nyttja någon av alla appar som finns för att lokalisera elbilsladdning runt om i landet. Vill du se när och var det finns en laddplats ledig för dig, jämföra priser, starta och pausa laddningen och betala direkt i appen? Besök App Store eller Google Play och låt en app bli din vardagshjälte!