laddstation-villa-ladda-hemma

Laddstation till din villa – ladda elbilen hemma

Vill du förenkla vardagen med en laddstation hemma? Allt fler väljer att investera i elbilsladdning till hemmet – inte minst på grund av det generösa bidraget som infördes tidigare i år. Ta reda på alla fördelar med att installera en laddstation till din villa – en lönsam och smart investering för dig, omvärlden och vår planet.

Hur fungerar en laddstation?

En laddstation kan ta sig uttryck i form av en laddbox eller en laddstolpe. Laddboxen är en laddstation som med fördel monteras på vägg, medan laddstolpen är en laddstation på en stolpe som installeras i miljöer där det saknas väggar i anslutning till parkeringsplatsen. Oavsett vilket alternativ som passar dig och ditt hem bäst öppnar dagens laddstationer upp till säker, snabb och smidig elbilsladdning. Till skillnad från vanliga vägguttag som generellt inte är optimerade för att ladda med hög effekt är laddstationen specifikt framtagen för laddning av elbilar och laddhybrider.

Varför bör jag installera en laddstation?

För dig som kör en elektrifierad bil är en laddstation till hemmet en lönsam investering på många plan. Utöver säker laddning för din elbil eller laddhybrid kan en laddstation underlätta din vardag, exempelvis genom att du får möjlighet att starta dagen med fulladdade batterier för att spara både tid och pengar. Med vissa laddstationer kan du dessutom tidsstyra laddningen för att ladda när elen är som billigast. Tryggt, effektivt och lönsamt!

Grön teknik

Visste du att du som elbilist kan spara upp till 50 000 kronor när du installerar en laddstation till hemmet? Sedan den 1 januari 2021 har det blivit enklare för privatpersoner att köra elektrifierade bilar, tack vare det generösa “Ladda hemma-stödet” som gör investeringen i en laddstation till hemmet ännu mer lönsam. Stödet innebär att du som privatperson kan ansöka om att få tillbaka hälften av kostnaden för laddstation och installation.

“Ladda hemma-stödet” för grön teknik som infördes redan år 2018 hade till en början ett tak på 10 000 kronor per person och år, men har nu höjts till 50 000 kronor för att uppmuntra fler till att investera i laddstationer till hemmet. Ta chansen och installera elbilsladdning med hjälp av statligt stöd – för en grönare framtid!

3 fördelar med en laddstation till hemmet

Vid det här laget har du säkert koll på att fördelarna med att installera en laddstation till hemmet är många – vi sammanfattar några!

  • Miljövänligt – kör en elektrifierad bil och investera i elbilsladdning till hemmet för att värna om miljön. 
  • Tidsbesparande – ladda betydligt snabbare och säkrare med en laddstation än i ett vanligt vägguttag, när elen är som billigast.
  • Lönsamt – ansök om bidrag för grön teknik och få tillbaka hälften av kostnaden för laddstation och installation, med ett maxbelopp på upp till 50 000 kronor per person och år.