Laddbox hängandes på väggen

Gröna laddboxar för en grönare miljö

Laddboxen har gjort entré på många platser runt om i landet, inte minst i privatpersoners hem. För dig som går i elbilstankar eller som redan äger en el- eller laddhybrid är snabb, säker och lönsam elbilsladdning endast en installation bort. Vi guidar dig genom transformationen – att köra elektriskt, installera en laddbox och göra en insats för en grönare miljö.

Ladda för framtiden

Allt fler väljer att köra elektriskt, inte minst för att göra en klimatinsats för vår planet. I takt med elbilens framfart har därmed även laddboxar äntrat marknaden och blivit en naturlig del av vår vardagsmiljö. Med allt fler laddstationer runt om i landet kanske du funderar över varför du bör installera en laddbox till hemmet? Vi förklarar varför!

Tillgänglig

Visste du att 60 procent av den globala bilförsäljningen år 2040 förväntas bestå av elektrifierade bilar? Med framtidens vägar dominerade av el- och laddhybrider gäller det att vara väl förberedd. Efterfrågan på smidig elbilsladdning kommer att öka i takt med den elektriska bilens popularitet, vilket ställer höga krav på antalet installerade laddboxar. Genom att investera i elbilsladdning till hemmet kan du säkra din tillgång till el – när och hur du vill.

Säkerhet

En laddstation är ett måste för att ladda säkert på hemmaplan. Till skillnad från vanliga vägguttag som generellt inte är optimerade för att ladda med hög effekt är laddstationen specifikt framtagen för laddning av elbilar och laddhybrider. Genom att installera en laddbox undviker du en rad olika säkerhetsrisker som följer med att ladda i ett vanligt 230v-uttag.

Snabbhet

En laddbox överför ström med högre effekt än ett vanligt eluttag, vilket gör att du uppnår både snabb och säker laddning.

Exempel: Ett vanligt eluttag ger en strömstyrka på 10 ampere, vilket ger en maximal effekt på 2,3 kW. Detta motsvarar 1 till 1,5 mils körning per timme du laddar. Väljer du istället att ladda via en laddbox som ger en strömstyrka på 16 ampere kan du ladda med 3,7 kW, vilket motsvarar upp till 2 mils körning per timme du laddar.

Lönsamhet

Att installera en laddbox till hemmet är en lönsam investering på många plan. Installationen ökar värdet på fastigheten samtidigt som du får tillgång till snabb elbilsladdning när den är som bäst. Med vissa laddboxar följer en funktion där du kan tidsstyra laddningen för att ladda när elpriserna är som lägst. En effektiv och lönsam väg att gå!

Sist men inte minst kan du tack vare “Ladda hemma-stödet” få halva kostnaden återbetald vid en investering i en laddbox, vilket gör det lättare för dig som privatperson att följa med i transformationen. Som elbilist kan du spara upp till 50 000 kronor när du installerar en laddstation till hemmet. Ta chansen och gör en insats för en grönare framtid!

3 fördelar med laddboxar

Vid det här laget har du säkert koll på att fördelarna med att installera en laddbox till hemmet är många – vi sammanfattar några!

  • Säker tillgång till el – ladda när och hur du vill.
  • Snabb och säker – ladda med högre effekt.
  • Lönsam investering – spara upp till 50 000 kronor vid installation och ladda när elen är som billigast.