Laddbox hemmet

Laddbox till ditt hem – ladda bilen hemma

Har du ställt om till att köra elektriskt och går i tankar på att investera i en laddbox till hemmet? Grattis! Nu väntar en tidsbesparande vardag och många tillfällen att spara en slant. Vi ger dig några tips på vägen mot elbilsladdning på hemmaplan.

Snabb, säker och lönsam elbilsladdning

För att ladda en elbil krävs stora strömstyrkor. Att ladda i ett vanligt eluttag som inte är anpassat för hög belastning under en längre tid är därför inte att rekommendera. Till skillnad från ett vanligt eluttag är laddboxen specifikt framtagen för att kunna ladda el- och laddhybrider med el. Laddboxen innehåller många olika elektriska komponenter för att undvika brandfara på grund av överhettning, vilket öppnar upp till säker laddning på hemmaplan. Sist men inte minst laddar du på grund av laddboxens effekt upp till fyra gånger snabbare!

En laddbox är en lönsam investering för dig som kör en elektrifierad bil. Utöver snabb och säker elbilsladdning sparar du en slant vid varje laddning. Till skillnad från publika laddstationer där priserna varierar kraftigt från 3,50 till 6,00 kronor per kWh kan du på hemmaplan ladda för cirka 1,50 kronor per kWh. Även priset för elbilsladdning i hemmet kan variera, men sällan lika mycket som för publik elbilsladdning där det inte finns någon standardiserad prissättning likt det gör för dagens traditionella drivmedel. Med vissa laddboxar för hemmaladdning kan du dessutom tidsstyra laddningen för att ladda när elen är som billigast.

Att installera en laddbox på hemmaplan

Laddboxen monteras med fördel på vägg, men kan också installeras på en laddstolpe. Vid val av laddbox kan det vara bra att veta att alla laddboxar inte är anpassade för att monteras på en stolpe. Se över dina förutsättningar för en installation och tänk igenom ditt val med omsorg, för att din laddbox ska bli en hållbar investering. Oavsett vad som lämpar sig bäst för dig, din elbil och ditt hem ska laddboxen installeras av en certifierad elinstallatör. I takt med elbilens framfart har marknaden fyllts med stora som små leverantörer av laddstationslösningar. Gör research, ta in offerter och välj en leverantör som du känner dig trygg med.

Spara upp till 50 000 kronor

Som elbilist kan du spara upp till 50 000 kronor när du investerar i en laddstation till hemmet. Tack vare “Ladda hemma-stödet” kan du som privatperson göra investeringen ännu mer lönsam. Stödet innebär att du som privatperson kan ansöka om att få tillbaka hälften av kostnaden för laddstation och installation, med ett maxtak på 50 000 kronor. Ett perfekt tillfälle för dig som kör elektriskt att investera i en laddbox till hemmet!

3 saker om laddboxar

Vi sammanfattar blogginlägget i tre snabba punkter!

  • Snabb och säker laddning – ladda betydligt snabbare och säkrare med en laddbox än i ett vanligt vägguttag, när elen är som billigast.
  • En lönsam investering – undvik kraftigt varierande prissättningar och få garanterad tillgång till el med en laddbox på hemmaplan.
  • Spara upp till 50 000 kronor – ansök om bidrag för grön teknik och få hälften av kostnaden subventionerad.