Grön natur

Laddbox – för en grönare framtid

Går du i tankar på att investera i en laddbox till hemmet, företaget eller bostadsföreningen? I takt med elbilarnas och laddhybridernas framfart ökar efterfrågan på laddstationslösningar. En ökning som ställer höga krav på trygga, effektiva och smarta laddboxar – idag, imorgon och i framtiden. Gör en insats för miljön och investera i elbilsladdning för en grönare framtid, du också.

Vad är en laddbox?

Dagens laddboxar öppnar upp till säker, snabb och smidig elbilsladdning. Till skillnad från vanliga vägguttag som generellt inte är optimerade för att ladda med hög effekt är laddboxen specifikt framtagen för laddning av elbilar och laddhybrider. Laddstationslösningen som monteras på en vägg eller stolpe används vid normalladdning i hemmet, på arbetsplatsen eller i bostadsrättsföreningen – en kvalitativ lösning som ser till att din elbil eller laddhybrid blir fulladdad på ett säkert sätt.

Varför bör jag installera en laddbox?

Med en laddbox följer säker laddning, men också en tidsbesparande vardag. Genom att installera en laddbox kan du ladda betydligt snabbare (och säkrare) jämfört med om du laddar i ett vanligt vägguttag. Med vissa laddboxar kan du även tidsstyra laddningen och ladda när elen är som billigast, vilket öppnar upp till effektiv och lönsam elbilsladdning. Genom att investera i en laddbox är du därmed snäll mot miljön, dig själv och plånboken.

Elbilsladdning i olika miljöer

Idag är elbilar och laddhybrider en naturlig del av vår vardagsmiljö – en trend i ständig utveckling som ställer allt högre krav på infrastrukturen kring elbilsladdning. Att som företag eller bostadsrättsförening installera laddboxar för att erbjuda snabb och säker laddning skapar värde för anställda, kunder och boende. En investering i en laddstation kan därmed vara en avgörande investering för ökad konkurrenskraft, stärkt hållbarhetsprofil och inte minst för en grönare framtid.

Att investera i laddboxar för publik elbilsladdning är också en smart investering. Inom 20 år förväntas omkring 60 procent av den globala bilförsäljningen att bestå av elektrifierade bilar, vilket skapar ett stort behov av lättillgängliga laddboxar i offentliga miljöer. Inom en snar framtid kommer möjligheten till elbilsladdning att vara lika vanlig som möjligheten att tanka en traditionell bensindriven bil, om inte ännu vanligare. Att som offentlig aktör visa vägen mot en klimatsmart infrastruktur genom att installera laddboxar kommer därmed att vara en lönsam och smart investering – för oss och för vår planet.

5 fördelar med laddboxar

Vid det här laget har du säkert koll på att fördelarna med att installera en laddbox är många – vi sammanfattar några! 

  • Anpassad för elbilsladdning – till skillnad från vanliga vägguttag som generellt inte är optimerade för att ladda med hög effekt är laddboxen specifikt framtagen för laddning av elbilar och laddhybrider.
  • Snabb, säker och lönsam – ladda betydligt snabbare och säkrare med en laddbox än i ett vanligt vägguttag, när elen är som billigast.
  • Värdeskapande – att som företag eller bostadsrättsförening installera laddboxar skapar värde för anställda, kunder och boende.
  • Miljövänligt – visa vägen mot en klimatsmart infrastruktur och skapa förutsättningar för en grönare framtid.