laddbox-2021

Laddbox 2021 – detta gäller

Går du i tankar på att investera i en laddbox till hemmet? Grattis! Installationens fördelar är många – inte minst nu när investeringen gynnar alla som väljer att leva mer hållbart. Med det nya “Ladda hemma-stödet” kan du som elbilist få tillbaka hela 50 procent av kostnaderna för laddbox och installation. Ta reda på fördelarna med elbilsladdning i hemmet och vad som gäller när du som privatperson vill nyttja det gröna avdraget vid en investering i en laddstation 2021.

Att installera en laddbox

Vill du vara snäll mot miljön, dig själv och plånboken? Allt fler väljer att investera i elektrifierade bilar och elbilsladdning till hemmet för att värna om miljön. Fördelarna med att installera en laddbox är många. Utöver att du gör ett klimatsmart val följer säker laddning, en tidsbesparande vardag och en lönsam investering. Genom att installera en laddbox kan du ladda betydligt snabbare och säkrare än i ett vanligt vägguttag. Med vissa laddboxar kan du även tidsstyra laddningen och ladda när elen är som billigast, vilket öppnar upp till effektiv och lönsam elbilsladdning. Sist men inte minst kan du tack vare “Ladda hemma-stödet” få halva kostnaden återbetald vid en investering i en laddbox.

Bidrag för laddboxar

Sedan den 1 januari 2021 har det blivit enklare för privatpersoner att köra elektrifierade bilar, tack vare det generösa “Ladda hemma-stödet” som gör investeringen i en laddbox till hemmet ännu mer lönsam. Vi ger dig full koll på allt du behöver veta inför din investering.

Hur stort är bidraget?

Med “Ladda hemma-stödet” kan du som privatperson ansöka om att få tillbaka hälften av kostnaden för laddbox och installation, med ett maxbelopp på upp till 50 000 kronor per person och år.

Det statliga stödet för grön teknik infördes redan 2018, men då med ett tak på 10 000 kronor per person och år. Det nya taket på 50 000 kronor infördes som ytterligare uppmuntran till att investera i laddboxar för ett ännu grönare samhälle.

Vem kan söka “Ladda hemma-stödet”?

Du som privatperson och villaägare kan ansöka om att få tillbaka hälften av kostnaden för laddbox och installation, förutsatt att du har köpt och installerat laddstationen vid den fastighet som du äger.

Hur ansöker jag?

Bidraget för grön teknik fungerar på liknande sätt som ROT och RUT, men är en helt egen skattereduktion. Som kund får du avdraget direkt på fakturan från företaget som köper in och installerar din laddbox. Tryggt och smidigt!

3 fördelar med laddboxar

Vid det här laget har du säkert koll på att fördelarna med att installera en laddbox är många – vi sammanfattar några!

  • Miljövänligt – kör en elektrifierad bil och investera i elbilsladdning till hemmet för att värna om miljön. 
  • Snabbt och säkert – ladda betydligt snabbare och säkrare med en laddbox än i ett vanligt vägguttag, när elen är som billigast.
  • Lönsamt – ansök om bidrag för grön teknik och få tillbaka hälften av kostnaden för laddbox och installation, med ett maxbelopp på upp till 50 000 kronor per person och år.