Känn dig säker med rätt garageportar

Att få inbrott i sitt garage är ingenting som man vill vara med om. Det finns flera sätt att undvika inbrott i garaget. Ett sätt att minska riskerna att drabbas av ovälkommet besök är att välja en garageport bland högkvalitativa garageportar med motor. Men varför ska man ha en motor – tänker du? Läs vidare så förklarar vi vilka fördelar ur ett säkerhetsperspektiv det finns med motorstyrda garageportar. 

Välj rätt modell av alla garageportar

Det finns många olika slags garageportar; slagportar, vipport och takskjutport är några exempel på vanliga modeller av garageportar. Är du orolig för inbrott är det ett råd från oss att köpa en garageport med motor. Givetvis är de flesta garageportsmodeller monterade med lås som standard, men det finns en modell som, rent säkerhetsmässigt, är lite bättre än de andra, enligt många recensioner. Vi pratar självklart om en takskjutport med motor. 

Minska risken för inbrott

Förvarar du mer än bilen i garaget? Kanske fritidsartiklar som golfklubbor och andra dyra sportprylar? En ny elcykel eller bebisens barnvagn kanske? Med en högkvalitativ takskjutport låser sig garageporten automatiskt när stängningen är slutförd. Dessutom finns det ingenting på porten, ett lås eller liknande, som är enkelt att bryta upp. Därför kan du, med en sådan port, känna dig extra trygg när det kommer till inbrottsrisk. 

Se upp för skador 

En annan viktig säkerhetsaspekt är skaderisken både för dig och andra. Garageportar med motor är oftast utrustade med klämskydd och porten avbryter stängning, eller öppning, om den upptäcker att något är i vägen, exempelvis ett barn eller djur. Tack vare funktionen minskar risken för personskador avsevärt. 

Det kan vara svårt att veta hur du hittar en bra återförsäljare av högkvalitativa garageportar. Ett tips är att jämföra priser och läsa recensioner för olika webbplatser och återförsäljare – i slutändan är det du som ska vara nöjd med ditt val.