internationell-lastbilsfrakt

Lastbilsfrakt – Frakta internationellt med lastbilstransport

Lastbilsfrakt är den allra vanligaste fraktmetoden inom Europa. Lastbilsfrakt har dock inga begränsningar när det kommer till att frakta internationellt med lastbilstransport. För många företag är det ett attraktivt alternativ för företag som importerar från Asien och i synnerhet Kina. Fördelen med internationell lastbilsfrakt är att det är en snabbare läsning än exempelvis tågfrakt. En annan fördel är att det gör större flexibilitet när gällande transportsträckan och även lastningsplatser runtom världen.

Att frakta med lastbil från Kina

Lastbilsfrakt är som nämnt både snabbare och billigare än flygfrakt. När du väl bestämmer dig för transportalternativet lastbilsfrakt kan du räkna med att det finns både standard- och kylcontainrar. Hur lång tid brukar det ta att frakta gods från Kina till Sverige? Oftast är ledtiden ca 11-17 dagar, beroende på vartifrån i Kina ditt gods skickas ifrån.

Hitta rätt speditör

När du är på jakt efter en speditör som erbjuder effektiva lösningar med lastbilsfrakt så finns det en del att tänka på. Framförallt vill du hitta en speditör med lång erfarenhet inom logistikbranschen. Anledningen är att man vill anställa ett företag som erbjuder högkvalitativa lösningar. En speditör med lång erfarenhet erbjuder då tjänster som håller måttet. En annan anledning är att en erfaren speditör har ett brett kontaktnät. Detta är en extra säkerhet för att frakten av ens gods kommer gå bra till. Att frakta med lastbil är både tryggt och flexibelt transportalternativ. När du vill hitta rätt speditör finns det en del att tänka på. Framförallt vill man hitta rätt företag och det enklaste sättet att hitta rätt speditör är att söka sig fram till informationen. Genom att söka sig fram till informationen kan du enkelt hitta recensioner och läsa mer om den speditör du är intresserad av att anställa. Kom ihåg att ha ett urval av företag som kan hjälpa dig. Ett annat tips är att direkt kontakta speditören och fråga hur de kan hjälpa dig. Om det känns seriöst och givande kan du räkna med att speditören kan hjälpa dig hela vägen.

Viktiga faktorer för en kvalitativ speditör

När du vill frakta internationellt med lastbil bör du sikta efter att hitta rätt speditör. Om speditören du är intresserad av uppnår följande faktorer bör du välja den speditören.

Personlig service

Anlita alltid en speditör som erbjuder personlig service. En bonus är om du får en kontaktperson som sätter sig in i din verksamhet och dess behöv.

Effektivitet

En speditör bör alltid vara effektiv och erbjuda effektiva transportlösningar som optimerar flöden och samtidigt håller nere kostnaderna.

Internationell närvaro

En speditör som är experter på internationell logistik har alltid koll på vad som gäller när man ska frakta internationellt.

Flexibilitet

En bra speditör kan transportera både stora och små paket världen över och samtidigt som de erbjuder olika transportalternativ.

Enkelthet

När du väljer en speditör för att frakta internationellt med lastbill ska det alltid vara enkelt. Hitta ett transportföretag som sköter allt det praktiska som rör transporterna.