Lätt lastbil

Information och tips om att hyra lastbil i Jönköping

Är du i behov av att hyra en lastbil i Jönköping? Låt verksamheten fortsätta att rulla vidare när din transportbil inte är tillgänglig. Att hyra en lastbil i Jönköping görs av flera anledningar. I den här texten kommer vi att skriva om vad du behöver tänka på när du hyr lastbil samt annan givande information och tips.

Får jag köra en mindre lastbil?

Är du i behov av att hyra en lastbil av olika anledningar? Har du inte tillgång till din lastbil? Är du i behov av extra kapacitet med kort varsel för att kunna transportera gods? Det finns många anledningar till varför man vill hyra en lastbil. Frågan blir då; får jag köra en lastbil med B-körkort? Både ja och nej, du får köra en mindre lastbil. Vad kvalificeras som en mindre lastbil? Med körkortsbehörigheten B får du köra en så kallad “lätt lastbil” med en totalvikt på högst 3,5 ton och släpets vikt får inte överstiga 750 kg.

Hur hittar jag hyrfirma för lätta lastbilar?

Att hitta en hyrfirma som tillhandahåller lastbilar för uthyrning i Jönköping är inte särskilt svårt. I Jönköpings finns det flertalet företag som erbjuder denna tjänst. Det som kan vara något utmanande när man vill hyra lastbil i Jönköping är att hitta rätt företag. Med det menas bra kundservice, bra fordon till bra priser. Vi rekommenderar att man letar upp recensioner om företaget då man kan skapa sig en uppfattning om företaget. Vill du veta ännu mer kan du alltid kontakta eller besöka hyrfirman.

Vad kostar det att hyra lastbil?

kostnaden för att hyra en lastbil varierar beroende på vart du hyr lastbilen och vilken typ av lastbil du vill hyra. I denna text utgår vi från lätta lastbilar då lastbilskörkort inte krävs för dessa fordon. Det finns flera faktorer som avgör kostnaden för att hyra en lätt lastbil i Jönköping. Faktorer som påverkar kostnaden är hur länge du vill hyra fordonet och från vilket företag du hyr det. Att hyra en lastbil i max 4h kostar i regel mellan 500-1000 kr. I vissa fall ingår bensin och i andra fall måste du lämna tillbaka fordonet med full tank.

Att tänka på

När du vill hyra en lastbil är planeringen viktig. Det rekommenderas alltid att man är ute i god tid för att kunna utföra de uppgifter man vill utan att behöva stressa. Om du exempelvis ska flytta kan det vara bra att redan några dagar tidigare kontakta en uthyrningsfirma för lastbilar i Jönköping. På så vis eliminerar du risken att stå där med alla dina gods utan att kunna transportera dem. Ett annat givande tips är att jämföra pris mellan olika uthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst.