garageport-rod

Vad kännetecknar en högkvalitativ garageport?

En högkvalitativ garageport vill man alltid ha när det är dags för att köpa en port till sitt garage. Men vad är det egentligen som kännetecknar en högkvalitativ garageport? Det är inte enbart portens material som är avgör kvaliteten, även om det är en stor del. En kombination av konstruktion, material, variant och säkerhet är det som kännetecknar en högkvalitativ garageport. Nedan djupdyker vi mer specifikt i vad som avgör kvaliteten.

Säkerhetsfunktioner

Öppningsfunktionen på en garageport kan utgöra en stor säkerhetsrisk för både vuxna och barn. Därför är det alltid till stor fördel att välja en motordriven garageport där säkerhetsfunktioner garanterar ett säkert användande. Vissa garageportar kommer med fingerklämsskydd som fungerar som en extra försäkring för att undvika olyckor vid öppning och stängning. När du köper en port till ditt garage vill du att den ska vara så säker som möjligt. Säkerhetsaspekten är en direkt avgörande faktor som påverkar kvaliteten. Har man barn som leker i nära anslutning till en garageport är det extra viktigt med säkerhet.

Inbrottssäker garageport

En garageports primära syfte är att förvara dina föremål i garaget och då är säkerheten extra viktig. När du vill köpa en högkvalitativ garageport är det viktigt att porten har bra säkerhetsfunktioner som gör porten inbrottssäker. En viktig säkerhetsfunktion är att porten efter en tid låser sig om du själv glömt att låsa den. Du behöver då aldrig oroa dig för att porten står olåst när du lämnar hemmet.

CE-märkning

När du väljer en garageport är det mycket viktigt att du väljer en CE-märkt port. En CE-märkning är ett standard för att uppfylla EU:s grundläggande hälso-, miljö- och säkerhetskrav. CE-märkningen innebär bland annat att porten måste ha fingerklämsskydd, fallskydd och ingrepsskydd. Se därför till att vara extra noggrann med att porten uppfyller dessa krav.

Att tänka på

När du är på jakt efter en högkvalitativ garageport är det viktigt att du läser på om olika märken och modeller. Du kan då skapa dig en uppfattning om vilken port som håller högst kvalitet. Ett tips är att gå in på leverantörernas webbplatser och hämta information därifrån. Ett annat givande tips är att läsa recensioner om specifika garageportar eller märken. Vi rekommenderar därför att du tar fram en lista på intressanta märken och portar och sedan sållar bort dom en efter en. Om du vill ha ytterligare information kan du alltid ringa en återförsäljare och be om mer specifik information om de produkter som de erbjuder.

Kom ihåg att den dyraste porten inte alltid är den bästa och den billigaste porten är inte alltid den sämsta.