garageport

Garageportar – Vanlig frågor från kunder

Många har vänt sig till vår redaktion för att veta mer om garageportar. Här har vi samlat några vanliga frågor som vi fått av intressenter, kunder och besökare. Om du saknar en fråga här så är du välkommen att kontakta oss så uppdaterar vi texten. Som nämnt finns det en hel del att säga om garageportar. Nedan finner ni de vanligaste frågorna om just garageportar.

Ingår installation? Kan jag montera porten själv?

Beroende på vilken leverantör du köper din garageport från så kan det i vissa fall även ingå installation. Installationen av en garageport kan komma att kosta en hel del. Därför är det viktigt redan innan man köper en garageport att ha installationskostnader inräknade i sin kalkyl. Ta därför reda på dina möjligheter och begränsningar innan du införskaffar dig en högkvalitativ garageport. Givetvis kan du som privatperson välja att installera och montera porten själv. Kom dock ihåg att du inte har samma garantier i jämförelse med en utbildad garageportsmontör. Viktigt att notera är att olika varianter av garageportar kan kräva mer arbete. Exempelvis är slagportar särskilt icke-komplicerade att själva installera och montera. Nackdelen med att själv montera och installera är att det tar tid, kan vara riskabelt och risken för att göra fel är större. Vi rekommenderar därför alltid att anlita en montör och installatör för att undvika risker och felmonteringar.

Vilka garageportar kan öppnas med motor?

Idag kan alla de vanligaste garageportarna förses med en automatisk öppnare. Det är även en vanlig standard för framförallt takskjutportar och rullportar. Har man exempelvis en vipport eller slagport kan man i efterhand köpa till automatiska portöppnare. När man är på banan att köpa en garageport så rekommenderar vi alltid att välja en garageport med motoröppnare, förutsatt att man har möjligheterna. En garageport med motor är en skonsam lösning som minimerar slitaget på din port. Samtidigt är det en bekväm lösning då du kan öppna porten från distans eller inifrån bilen.

Vilka portar har bäst isolering?

I vårt avlånga och kalla land kan vintrarna vara kalla. Därför är frågan om bäst isolering en vanlig fråga bland kunder och intressenter. Svaret är att alla typer av garageportar isolerar till viss grad. Självklart kan det skilja sig i kvalitet där vissa portar kan isolera bättre än andra. Men oftast är det liten skillnad på hur väl en port isolerar i jämförelse med andra portar. Om att hålla värmen i garaget är en viktig fråga så brukar vipportar och slagportar rekommenderas. När du är på jakt efter en väl isolerande garageport så bör du kika efter u-värdet. U-värdet är en indikation på hur bra porten isolerar, värdet ska därför vara så lågt som möjligt.

När du vill köpa en garageport

När du väl vill köpa en garageport så finns det några saker att tänka på. Framförallt vill man köpa en produkt som håller hög kvalitet. Det enklaste sättet att få reda på om kvaliteten håller måttet är att läsa recensioner om produkter. Finns inte recensioner om den specifika produkt du är intresserad av så kan man läsa recensioner om själva bolaget. Oftast kan denna information ge en bild hurdan kvaliteten på produkterna är. Ett annat givande tips är att jämföra priser. Du kan exempelvis hitta flera leverantörer som erbjuder samma produkt. Ta därför reda på priserna innan du klickar hem en garageport.