flygfrakt

Flygfrakt – Frakta med flygplan världen över

Flygfrakt är ett populärt alternativ för att transportera gods världen över. Precis som namnet antyder är flygfrakt ett transportalternativ där varor fraktas med hjälp av ett flygplan. Det finns många anledningar och fördelar med att välja att transportera varor med flygplan. Nedan djupdyker vi i ämnet och förklarar de fördelar som finns.

Varför välja flygfrakt?

Flygfrakt är det allra effektivaste sättet att frakta gods i jämförelse med de andra alternativen (såsom båtfrakt, tågfrakt, lastbilsfrakt etc). Att välja vilket transportalternativ som lämpar sig bäst handlar i grunden om vilka behov man har. Förutom att flygfrakt, som tidigare nämnt, är det snabbaste fraktalternativet, så kan man frakta stora mängder och volymer. Det är även fullt möjligt att frakta sina varor eller gods världen över.

Det rekommenderas däremot att man tydligt identifierar sina behov. I vissa fall är flygfrakt inte det lämpligaste alternativet även om det är mest effektivt. Vi rekommenderar att du som är intresserad av att frakta med flyg kontaktar olika speditörer för att tydligare identifiera dina behov och alternativ.

Fördelar med flygtransport

Fördelarna med att frakta med flyg är vid detta laget ganska självklara. Framförallt får man sina varor levererade snabbt, smidigt och effektivt. Utöver effektiviteten är flygfrakt det tryggaste alternativet för att transportera känsligt gods. Ytterligare fördel är möjligheten att kunna fylla butiker och kylskap med färsk mat. Anledningen är att de organiska varorna inte hinner bli gamla då det går snabbt med luftburen frakt. Samma sak gäller även med medicin och annat ömtåligt.

Sammanfattningsvis är det egentligen effektiviteten av flygfrakt som är den allra största fördelaktiga faktorn. Idag finns det företag som är beroende av exempelvis komponenter till industri. Skulle dessa saknas kan man inom en dag frakta önskade komponenter till sin industri. Detta innebär att industrin som är beroende av material och komponenter från andra världsdelar, enkelt och snabbt kan få det dom behöver.

Vanliga myter om luftburen frakt

Är det verkligen dyrt med flygtransport? Är det för mycket administrativt arbete? Det går inte så snabbt som många tror? Nedan hittar ni de allra vanligaste myterna om luftburen transport:

  1. Det kostar för mycket

Allt är relativt, börja därför att sätta priset i relation till hastigheten. En snabb leverans kan se till att din verksamhet inte står still. Blir det verkligen så dyrt då? Nej, det blir inte dyrare än vad en stillastående verksamhet blir. Idag är flygplanen mer effektiva, har bättre motorer och är mer bränslesnåla.

  1. Det är för mycket administrativt arbete

För dig som kund blir det inte alls mycket administrativt arbete. Idag är transportbranschen digitaliserad och säkerheten är som bekant mycket hög och kontrollerad. Du behöver inte oroa dig för att själv sköta det administrativa arbetet, detta sköter speditörerna åt dig.

  1. Det går inte snabbt som många tror

Att frakta med båt från Kina till Sverige tar 40 dagar. Att frakta från Umeå till Malmö med lastbil tar 3 dagar. Att frakta från Kina till Sverige går på en dag. Svaret är att luftburen frakt är lite för snabb.

Att tänka på

När du väljer flygfrakt är det först och främst viktigt att identifiera vilka behov man har. Noggrann planering sätter grunden för hur frakten kommer gå till och på så vis möter du enklare dina behov. Vi rekommenderar om att hitta en speditör med lång erfarenhet av flygfrakt. Detta görs enklast genom att söka efter olika speditörer online och sedan läsa på om dem. Känner du dig osäker kan du alltid kontakta transportföretaget och be om hjälp eller råd för att skapa dig en bättre uppfattning om vad som passar dig bäst.