Finns det några fördelar med kodlås till en garageport?

Att använda sig av en garageport med motor är smidigt och säkert. Med ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen kan du köra in bilen utan att behöva lämna bilen. Extra bekvämt under årets kalla och regniga dagar. Men är det bara fördelar med att endast kunna öppna garageporten med en fjärrkontroll? Läs vidare så berättar vi mer om hur du kan göra för att smidigt kunna släppa in andra när du inte är hemma.

Ska jag installera ett kodlås till garaget?

En sak som således skulle kunna bli ett problem är om du inte har någon sidodörr in till garaget och du behöver tillgång till garaget men fjärrkontrollen inte är tillgänglig. I en sådan situation skulle ett kodlås till garageporten vara ett alternativ värt att undersöka. Ett kodlås till en garageport monteras oftast enkelt på garagets fasad. När du ska öppna, eller stänga, garaget knappar du helt enkelt in din personliga kod. 

Släpp in barnen – eller svärmor

Oftast har du kanske själv ändå tillgång till fjärrkontrollen men det kan finnas situationer där du, eller någon annan, behöver tillgång till ditt garage när fjärrkontrollen inte finns till hands. Perfekt om till exempel någon annan skulle behöva lämna av något trots att du inte är hemma. Det skulle också kunna vara exempelvis ett barn som ska hämta en cykel, svärmor som ska låna ett verktyg eller sotaren som behöver en stege. I de här situationerna, eller liknande, behöver du således inte vara beroende av en tagg eller nyckel utan kan enkelt dela med dig av din kod till den som behöver tillgång till garaget. Skulle det efteråt kännas olustigt att fler än du har koden kan du oftast enkelt byta kod med några knapptryck. 

Säljer oftast olika typer av kodlås

Många återförsäljare som erbjuder motordrivna garageportar säljer också olika typer av högkvalitativa kodlås så att det ska finnas något som passar just din garageport. Jämför priser och recensioner på nätet för att få en bra överblick och för att du ska känna dig trygg i valet av kodlås.