Detta bör du tänka på när du ska köpa padelhall

Padel är en sport som har tagit Sverige med storm. En sport som verkar vara här för att stanna. Trots att det finns många padelhallar är det inte försent att investera i en padelhall. 

Viktiga punkter när du ska köpa padelhall

Med en padelhall är fördelen att du kan spela padel året runt eftersom du inte är beroende av vädret. När du väl har bestämt dig för att köpa en padelhall finns det vissa saker som kan vara bra att ha med sig i processen. Läs vidare så punktar vi upp de allra viktigaste sakerna som du bör ha koll på när du ska köpa en padelhall. 

  1. Hitta en bra plats för din nya padelhall. Tänk på att spelare ska kunna ta sig till och från padelhallen så smidigt som möjligt – men givetvis behöver det finnas lagom mycket plats att bygga en padelhall.
  2. Grunden är A och O. En bra grund minskar riskerna för obehagliga överraskningar i framtiden. Se till att golvet är plant och stabilt. 
  3. Se över din kommuns regler. Troligtvis behöver du bygglov om du ska bygga en padelhall. Det bästa är att ringa kommunkontoret och höra sig för. 
  4. När du ska installera din nya padelhall är det viktigt att anlita ett tryggt och säkert företag som har goda vitsord. Det finns leverantörer som är med från starten i processen – ett tryggt alternativ där du kan ha bra kontroll över bygget redan från start. 
  5. Nu ska du välja vilken typ av padelhall du ska köpa. Hur många banor ska få plats i hallen? Vilken takhöjd och vilken typ av konstruktion ska padelhallen ha? Det finns många tillval och tillbehör du bör se över innan du gör dina slutgiltiga val. 
  6. När du ska bygga padelhall är finansiering något du bör ha kollat upp. Leverantörer brukar ha bra finansieringsalternativ där du till exempel kan delbetala.
  7. Det är viktigt att man underhåller padelhallar för att livslängden ska bli så lång som möjligt. Ju bättre underhåll desto längre livslängd. Och detta är något som man bör fortsätta med även när byggprocessen är över. 

Nu har du lite mer på fötterna när du ska bygga din nya padelhall. Nästa steg är att leta upp en leverantör av padelhallar och helt enkelt påbörja processen.