Behöver jag en tippvagn till mitt byggprojekt?

När man håller på med byggprojekt är kostnads- och tidseffektivitet viktiga aspekter. Nästan så att det mesta man gör utgår från att det ska vara så billigt – och gå så snabbt – som möjligt utan att det påverkar slutresultet negativt. 

Välj rätt typ av vagn till rätt ändamål

Arbetar man med olika maskiner, släp och vagnar är det därför viktigt att välja rätt typ av maskin för rätt arbete. Det finns många olika slags maskiner, vagnar och släp på en byggarbetsplats. Därför kan det vara svårt att hålla koll på vilken maskin som lämpar sig bäst för ändamålen. 

En typ av släp eller kärra som har många användningsområden är en tippvagn. Det kallas ibland också för dumperkärra, dumper eller tippbil. En tippvagn är en specialmaskin som är gjord för att lasta löst bulkmaterial som exempelvis grus, sand och stenkross men också skrot, avfall och gammal asfalt. 

Hyra eller köpa?

Vet du med dig att du bara ska använda en tippvagn en eller ett par gånger kan det vara fördelaktigt att hyra en tippvagn istället för att köpa en. Det finns företag som hyr ut maskiner och fordon från sin egna fordonspark. Företag som är specialiserade på just efterfordon, släp och maskiner brukar ha ett brett sortiment av både nya och begagnade efterfordon och andra maskiner eller släp. De brukar kunna erbjuda bra finansieringsalternativ som exempelvis leasing, hyrköp eller köpa. 

Hyrköp – köp loss din tippvagn

Hyrköp skulle kunna vara ett alternativ för den som är i valet och kvalet om det är värt att investera i en ny tippvagn. Påbörjar man istället en hyrperiod för att sedan inse att man skulle köpt produkten istället finns det företag som erbjuder så kallad hyrköp. Då kan man tillgodoräkna hyresperiodens kostnader och dra av och istället köpa loss tippvagnen. 

För att hitta företag som är specialiserade på tippvagnar och dessutom erbjuder riktigt bra finansieringsmöjligheter kan man enkelt göra en sökning på exempelvis Google.