AUDI-Q3

Bästa bilköpen 2021 – Japanska bilar återigen populära

Konsumentorganisationen Consumer Reports släpper årligen en rapport för de bästa bilköpen under årets gång. 2021 blir det återigen japanska biltillverkare som dominerar listan, men den bästa elbilen är amerikansk.

Bästa bilköpet under 250,000 kronor

Småbil: Toyota Corolla
Motivering: Toyota Corolla ger en bra bränsleekonomi och har många fler säkerhetsfunktioner än vissa bilar som är dubbelt så dyra. Bilen finns även som hybridversion, och enligt Consumer Report är bilen trevlig att köra och komforten är bland de bästa i klassen. Med andra ord är Toyota Corolla ett självklart bilköp för dig som är ute efter en riktigt bra småbil.

Toyota Corolla

Mindre SUV: Mazda CX-30
Motivering: Den lilla stadsvänliga SUV:en Mazda CX-30 ger mycket god känsla vid körning än sina rivaler. Med bra körbarhet, stabil komfort och bra acceleration är CX-30 den perfekta storstads SUV:en. Bilen kommer med en bra automatisk växellåda och tillsammans med den nya turbomotorn får du mer kräm i bilen när du kör.

Mazda CX-30

Bästa bilköpet för 250,000 – 350,000 kronor

Hybridbil: Toyota Prius
Motivering: I över 20 år har den lilla giganten och hybriden Toyota Prius satt ribban för bränsleeffektiva bilar. Idag finns det fler konkurrenter än någonsin inom kategorin hybridbilar. Trots det finns det ingen som erbjuder et mer allomfattande och balanserat paket. Bilen är tillförlitlig och har enligt många undersökningar mycket nöjda kunder. Idag har Toyota Prius fyrhjulsdrift och laddhybrid finns som tillval.

Toyota Prius

Mellanstor sedan: Toyota Camry
Motivering: 1983 lanserades den första modellen av Toyota Camry och sedan dess har bilen bara blivit bättre, år efter år. Idag är Toyota Camry en gedigen bil som dribblar bort sina konkurrenter tack vare en kombination av effektivitet, prestanda och tillförlitlighet. Är man på jakt efter en pålitlig familjebil med många funktioner, förarhjälpmedel och bra säkerhetsfunktioner är Camry ett bra val. Bilen finns även som hybridversion.

Toyota Camry

Mellan-SUV: Subaru Forester
Motivering: Subaru Forester har varit ett toppval i åtta raka år och i år är det inget nytt för Subaru att återigen toppa listan. När det kommer till stadsjeepar är det självklart att Subaru vet vad man gör. Fortsätter Subaru att leverera så här bra bilar år efter år kommer de toppa listan i många år framöver. Forester stick ur genom att den är så lättskött och på så vis enkel att leva med. Bränsleekonomin är mycket bra och särskilt för en suv som varken är diesel eller hybrid. Bilen kommer som standard med fyrhjulsdrift.

Subaru Forester

Bästa bilköpet för 350,000 – 450,000 kronor

SUV: Subaru Outback
Motivering: Ingen är direkt förvånad över att se ännu en Subaru-modell på listan, denna gång är det Subaru Outback. Det som får Outback att sticka ut är att Subaru har hittat den perfekta balansen mellan sedan och SUV. Outback balanserar en sedans körliknande funktioner och effektiviteten hos en SUV. Bilen har en fin interiör och generöst med plats för både bagage och passagerare. Outback har till och med en körkomfort som slår vissa dyrare lyxmodeller i samma bilklass. Forester har som standard fyrhjulsdrift och gott om markfrigång.

Subaru Outback

SUV: Kia Telluride (finns ej i Sverige)
Pickup Honda Ridgeline (finns ej i Sverige)

Bästa bilköpet för 450,000 – 550,000 kronor

SUV: Lexus RX
Motivering: Lexus RX har år efter år satt standarden för medelstora lyxiga SUV-bilar. Bilen har den perfekta kombinationen och balansen av komfort, prestanda, säkerhet och tillförlitlighet som ingen kan slå. Allt med Lexus RX är optimalt, smidigt och lyxigt. Bilen har mycket god körkomfort, en tyst kabin och breda och bekväma säten. Bilen kommer som standard med en V6-motor men hybridsystem finns som tillval.

Lexus RX

Elbil: Tesla Model 3
Motivering: Elbilarna är fortfarande i en fas där de utvecklas och optimeras för att bara bli bättre och bättre. Tesla Model 3 ger en körupplevelse som inte kan liknas vid någon annan och med den mycket kraftiga accelerationen är bilen rolig att köra. Den häpnadsväckande prestandan kombineras perfekt med god körbarhet och precis styrning. Bilens design är både minimalistisk och futuristiskt. På insidan hittar du en stor 15-tums skärm som är bilens “andrepilot”. Skärmen och dess system har så ett så kallat “over the air”-system som ser till att uppdateringar läggs till allt eftersom från det att man införskaffat bilen.

Tesla Model 3


Källa:
https://www.consumerreports.org/cars-best-cars-top-picks-2021/