Är en flakvagn en bra investering?

Letar du efter det perfekta transportalternativet för ditt gods? Kanske är det en flakvagn till din lastbil som du är ute efter. Läs vidare så berättar vi mer om just flakvagnar. 

Vilka fördelar finns det med en flakvagn som efterfordon

Flakvagnar kallas också för flakkärror, de är gjorda för att klara stora volymer av gods. Det finns flera olika fördelar med att välja flakvagn när du ska frakta skrymmande eller stora mängder gods. När du ska lasta på ett täckt efterfordon kan det vara krävande och stressframkallande, på en flakvagn är sidorna öppna och tack vare det blir det lättare att lasta eftersom du inte behöver ta hänsyn till några sådana begränsningar vid lastning. 

Lätt att lasta skrymmande gods

Det blir också lättare att hantera stora skrymmande laster. Ibland är problemet med last inte att det är tungt, utan att det inte kommer att kunna lastas in genom en trailerdörr. Det kan vara till exempel krockade bilar, färdigtillverkade hus eller andra stora fabrikstillverkade delar. Att använda sig av en flakvagn vid dessa typer av last är lämpligt och fördelaktigt.

Säkra din last smidigt och tryggt

En annan fördel är att du lättare kan säkra ditt gods på en flakvagn. I en trailer kan det vara svårt och krångligt att komma åt från olika vinklar och vrår. Men eftersom en flakvagn är öppen finns utrymme för att säkra lasten ordentligt. Med spännband och så kallade tie-downs kan du köra tryggt och säkert på vägarna med ditt efterfordon. 

Köpa ny eller begagnad? 

Känner du att du är i behov av just en flakvagn? Det finns företag som säljer både nya och begagnade flakvagnar till förmånliga priser. Men en flakvagn är en stor investering och därför finns det också företag som hyr ut efterfordon som exempelvis flakkärror. En fördel med att hyra är om du vet att du ska använda flakvagnen under en begränsad tid.