Är en fjärrkontroll till garageporten ett bra tillbehör?

Man har kommit så långt i planeringen att man har bestämt sig för att bygga ett nytt garage. Man vet också vilken färg och storlek det ska vara på garageporten – men ska man ha en manuell eller automatisk öppning? Givetvis kan det vara så att det är en smaksak. Men fördelarna med att ha en fjärrkontroll till sin garageport är många varför det snarare kan bli en prisfråga. 

Ökad säkerhet med fjärrkontroll

Men vilka är fördelarna egentligen? En av de viktigaste aspekterna att fundera över är säkerheten. En motordriven garageport från en gedigen leverantör är svår att bryta upp utifrån. Dessutom är det standard att garageportarna låser sig själva. 

De allra flesta garageportar med fjärrkontroll är också utrustade med något som är viktigt ur ett annat säkerhetsperspektiv. Nämligen klämskydd för att undvika olyckor med framförallt barn men även vuxna. Något som är svårare att värja sig mot när man använder sig av en port med manuell öppning. 

Praktiskt och bekvämt under kyliga dagar

En annan fördel är att det blir mer praktiskt och mycket mer bekvämt för garageägaren. Med ett enda knapptryck på fjärrkontrollen kan man öppna garageporten redan när bilen rullar in på uppfarten, istället för att behöva gå ut ur bilen. Är det soligt och varmt kanske det inte är hela världen, men när det är regn och rusk – inte lika trevligt.

Spara på kroppen med automatisk garageport

Och än är det inte slut på fördelarna med en automatisk garageport. Något som kan bli lidande av att öppna, eventuellt gamla och tunga, garageportar, är kroppen. Man sparar helt enkelt på kroppen genom att låta tekniken göra jobbet.

Längre livslängd med rätt skötsel

En garageport med automatisk fjärrkontroll som man öppnar med fjärrkontroll har i regel även längre livslängd än en manuell port har. Det beror helt enkelt på att tack vare motorn öppnas och stängs porten mjukare än med en manuell öppning – förutsatt att man tar väl hand om sin garageport och underhåller den enligt tillverkarens skötselråd. 

När fjärrkontroll blir en prisfråga

En garageport med motor och fjärrkontroll kostar naturligtvis lite mer än en garageport med manuell öppning. Även om det går att hitta kostnadseffektiva alternativ genom efterforskning på nätet. Vi vill ändå slå ett slag för att undersöka och fundera noga innan ett beslut tas. Det för att det ska matcha behov och önskemål på bästa sätt.