Allt du behöver veta om montering av garageport

När det är dags att byta garageport eller sätta in en port i ett helt nybyggt garage ska det göras efter specifika instruktioner. Oftast medföljer monteringsanvisningar när man köper en garageport. Det finns också oftast att hitta på återförsäljarens eller tillverkarens hemsida för nedladdning till en mobil enhet eller en dator. 

Håll det städat kring garageporten

Innan man kör igång med installation och montering av engarageport är det viktigt att allt förberedande arbete är klart. Det ska vara städat på platsen omkring portens öppning. Ingen bil, inga redskap eller andra saker får vara i vägen. Se också till att det vid innertaken är fritt från föremål.

Kontrollera att måtten på öppningen stämmer med garageporten som har levererats. Och självklart, har man en gammal garageport som ska bytas så måste den monteras ner innan man börjar packa upp den nya garageporten.   

Säkerheten viktigt vid montering

Det är väldigt viktigt att, om man väljer att montera garageporten själv, följa de monteringsanvisningar som man får och att de är till rätt modell eftersom garageporten annars kan sättas in fel vilket kan medföra vissa risker. Vid felmontering kan det bli ett större slitage och det finns risk att porten gnisslar eller kärvar. I värsta fall kan den typ av slitage som kan bli vid en felmonterad garageport orsaka skador på saker eller människor. 

Så vad behöver man tänka på mer när man ska montera en garageport? Ska du montera garageporten själv kan du räkna med att det kommer ta ett par dagar och att du troligtvis kommer behöva hjälp av en person till i vissa moment. 

Leta efter tillgängliga montörer

Ibland känner man själv att man inte klarar av montering och då finns det många montörer som oftast kan göra jobbet på en dag. Oftast har din återförsäljare ett gäng montörer som de kan rekommendera och förmedla kontakten till. Förebygg olyckor – tänk på att ha koll på lagar, försäkringar och direktiv innan du påbörjar monteringen och installationer. 

Att vända sig till seriösa återförsäljare och leverantörer som erbjuder högkvalitativa portar lönar sig oftast i längden. Det går att hitta bra återförsäljare och montörer genom en enkel slagning inne på en sökmotor.