Lyxkläder för män

Herrmode: 10 lyxigaste klädmärken för män

Vilka är de lyxigaste klädmärken för män på marknaden? Inom herrmode är det ofta exklusiva klockmärken som Rolex och Patek Philippe som roffar åt sig uppmärksamheten när vi pratar om lyx. För män finns det även andra riktiga statusmärken bland herrkläder. Oftast handlar det om en kombination mellan historia och hantverk som resulterat i att lyxmärken har en viss position på marknaden idag.

I det här inlägget skriver vi om världens 10 lyxigaste klädmärken inom mode för män. Vi förklarar även varför dessa märken har sin status idag.

10. Hugo Boss

Hugo Boss (även kallat BOSS) är ett tyskt klädmärke grundat 1942 av Hugo Ferdinand Boss. Märket har en lång historia och har bland annat tidigare varit leverantör av kläder till nazistregimen. Idag har märket hög status, framförallt inom mode för herrar. Deras kläder och smycken kännetecknas av elegans och exklusivitet. Bland män är Hugo Boss mycket omtyckt.

Idag finns det flera kända profiler som är ambassadörer för Hugo Boss. Några kända namn som bär Hugo Boss är James Middleton, Chris Hemsworth och Liam Payne för att nämna några. Hugo Boss har även tagit fram en kollektion av resekläder som bärs av spelare i fotbollslagen Tottenham, Real Madrid och Bayern München.

9. Burberry

Det brittiska och londonbaserade varumärket Burberry är mest känt för sitt klassiska rutmönster. I Burberrys kollektion av kläder för män hittar du bland annat skjortor, pikétröjor, scarfar och mer därtill. Burberry grundades redan 1856 och är än idag mycket omtyckt både män och kvinnor som är modemedvetna.

Burberry är ett välkänt märke bland kändisar. Reece Nelson som är en av ambassadörerna för Burberry är en av många kändisar som bär kläder från Burberry. Den allra kändaste Burberry-relaterade kändisen är Barack Obama. Varumärket är speciellt känt för sina trenchcoats som de kommit att bli synonymt med.

8. Berluti

Berluti är ett märke som många av oss kanske inte hört. Berluti är ett sidoföretag till modejätten Louis Vuitton och grundades i Frankrike i slutet av 1800-talet. Företaget är mest känt för att designa och sälja kläder och accessoarer i både läder och skinn. Berluti erbjuder även exklusiva väskor med en prislapp på mellan 25.000-80.000 kronor (beroende på modell). Skor från Berluti är även något utöver det vanliga, skorna är kända för att vara eleganta och ha en mycket hög kvalitet. Kändisar som Andy Warhol, Dean Martin och Roman Polanski har setts bära Berluti-kläder och sägs vara trogna till varumärket.

7. Loro Piana

Loro Piana är kända för att leverera kläder i exklusiv material. De är också en av världens största leverantörer av lyxiga tyger till andra klädmärken världen över. Loro Piana som är ett italienskt varumärke tillverkar främst kläder i kashmir och alpackaull. Två tyger som är bland de allra lyxigaste i världen. Att köpa deras kläder kostar skjortan, bokstavligt talat. En tröja i kashmir kostar mellan 10.000-20.000 kronor. Priset på en lyxig kavaj från Loro Piana ligger på mellan 30.000-70.000 kronor.

6. Brunello Cucinelli

Brunello Cucinelli är precis så exklusivt och italienskt som det låter. Brunello Cucinelli är kända för att tillverka kläder av bland annat kashmir. Intressant fakta är att grundaren kallas för “kungen av kashmir”. Smeknamnet kommer från varumärkets etiska värdegrunder där humanism och hållbar inställning är viktiga nyckelord för verksamheten.

Brunello Cucinelli är ett av de allra snabbaste växande företagen inom scenen för herrmode. Märket har inte hunnit etablera sig riktigt än i Sverige men är på god väg. Har du samma värderingar som Brunello Cucinelli och tycker om dyra och exklusiva kläder? Då är deras kollektion ett bra val för dig.

5. Gucci

Alla känner vi till Gucci även om vi kanske inte bär deras kläder. Gucci är ett av världens allra starkaste varumärken och är känt för sitt rutiga mönster. Det italienska varumärket erbjuder kläder inom alla kategorier, allt från kepsar, tofflor till jackor och väskor.

Gucci är högt ansedda inom modevärlden och deras kläder bärs av många kända människor. Det är en av flera anledningar till att varumärket anses vara så exklusivt som det verkligen är. Tack vare en god marknadsföringsstrategi i kombination av högkvalitativa och exklusiva kläder har Gucci etablerat sig som ett av de största företagen inom modevärlden.

4. Ralph Lauren

Ralph Lauren är ett känt klädmärke och går du en runda på stan kan vi garantera att du kommer se märket någonstans. Ralph Lauren är ett varumärke som med klipsk och genomtänkt marknadsföring förmedlar lyx. Redan under sent 60-tal släppte Ralph Lauren den första linjen av “Polo”. 

Om det är lyx du är ute efter så är det kollektionen “Purple Label” som du ska kika in. I denna linje finns mycket lyxiga och skräddarsydda plagg. Självklart är allt som Ralph Lauren tillverkar av mycket hög kvalitet och inga undantag görs i denna kollektionen. Känner du dig sugen på att bära kläder från Purple Label? Då måste du hosta upp mellan 22.000-60.000kr för en kavaj och upp mot 100.000 kr för en kostym i kashmir.

3. Tom Ford

Tom Ford grundades år 2006 och är jämfört med de andra märkena på listan ett nytt företag. Trots att företaget inte funnits med länge så har de tagit modevärlden med storm. Tom Fords grundare har tidigare arbetat som designer hos både Gucci och Yves Saint Laurent. Tom Ford är ett märke utöver det vanliga och majoriteten av deras kunder är kulturella och internationellt kända män. Kläder från Tom Ford är till för de som bara vill bära det allra bästa och mest exklusiva i klädväg. För en skinnjacka kan du få betala upp emot 100,000 kronor.

I de senaste James Bond-filmerna har Tom Ford skräddarsytt vissa utvalda kläder, framförallt Daniel Craigs kostymer. Andra kända män som Hugh Jackman och Johnny Depp har setts bära plagg från Tom Ford.

2. Kiton

Inom herrmodet är Kiton ett märke som är kultförklarat. Något som skiljer Kiton ifrån sina andra rivaler på listan är att Kiton inte satsat lika mycket på marknadsföring som andra märken. Kanske är det anledningen till att märket är så mytomspunnet? Om du vill köpa en kostym från Kiton kan du få betala upp mot 200,000 kronor(!). Märket utstrålar elegans och lyx samtidigt som kläder från Kiton är hållbara.

1. Brioni

Har ni hört talas om Brioni? Brioni är ett italienskt klädmärke som 2007 blev utsett till det mest prestigefyllda varumärket inom herrmode. Utmärkelsen är ett kvitto på att Brioni enbart levererar exklusiva kläder för herrar. Brioni tillverkar skräddarsydda kostymer, färdiga kollektioner och läderprodukter för både män och kvinnor. Kostymer från Brioni karaktäriseras av deras exklusiva mönster och textur. Många plagg innehåller även lyxfiber som kashmir och silke.

Fokusområdet för Brioni är kostymer för mäktiga och klassiska gentlemän. Personer som Tom Cruise, Dwayne Johnson och Brad Pitt har setts bära deras plagg.